divendres, 25 de gener del 2013

Fomento; avui com ahir.

Catalunya, si mai és lliure, ho serà gràcies a la determinació dels treballadors, de la gent menuda, honesta i neta de cor.


Fomento mou fitxa, amb d'altres organitzacions empresarials, contra la democràcia. Que no els agradi la independència, callo, però que no acceptin que el poble parli i decideixi, no. Esquitxo d'UCRONIES les paraules de Salvador Seguí d'aquest apunt:  Salvador Seguí tenia raó


“Nosaltres, els treballadors, com sigui que amb una Catalunya independent no hi perdríem res, ans el contrari, hi guanyaríem molt, la independència de la nostra terra no ens fa por. Estigueu segurs, amics madrilenys que m’escolteu, que si algun dia es parlés seriosament d’independitzar Catalunya de l’Estat espanyol, els primers i potser els únics que s’oposarien a la llibertat nacional de Catalunya, foren els capitalistes de la Lliga Regionalista i del Fomento del Trabajo Nacional.” (Salvador Seguí, secretari general de la CNT de Catalunya, Ateneo de Madrid, octubre de 1919.)

És clar que, avui, els amics madrilenys, qui sap on són, qui sap on paren...
I la lliga regionalista té una certadiversificada presència al Parlament. 




2 comentaris:

  1. Home, Lior, sóc català i tinc amics a Madrid, sempre n'hi ha. Fins i tot l'independentisme en té.

    Pel que fa a la independència, si al mateix temps s'adquireix la sobirania davant Europa (l'Europa de les regions és encara més quimèrica que l'Espanya federal), i l'estat resultant té més present al poble que l'Espanya actual, endavant.

    Salut!

    ResponElimina
  2. Sou tants els que teniu amics a Madrid que em faig pagues del decrèdit català en aquella ciutat.
    En qualsevol cas, fins ara, només he vist manifestos de madrilenys i perifèrics seus, no amics de Catalunya, almenys de Catalunya tal com és i com vulgui ser. D'aquests que ens tracten com criatures que no saben el que volen. Tret d'en Ramoncín...

    Això que poseu tantes condicions (pegues) a la independència no m'agrada gens. Que potser n'hem de sortir per esdevenir talment angelets d'espanya? Un s'emancipa per poder ser com realment és. Si de pasada podem fer un resset, millor, però seguirem sent de la mateixa espècie.

    ResponElimina