divendres, 21 de setembre del 2012

Moré - Rosenzweig

Passo per la Laie abans de marxar el cap de setmana i em trobo aquest assaig sobre el pensament de Franz Rosenzweig, filòsof que tinc associat al Moré; L'estrella de la redempció és un llibre de capçalera de l'enyorat blogger. 







Xalom! Xanà Tovà! Allà on siguis...

10 comentaris:

  1. Què se n'ha fet del Moré? Trobo a faltar el seu blog.

    ResponElimina
  2. Misteri. Si no ho saben la Miraculosa o el Capità, jo no en sé res.

    ResponElimina
  3. Respostes
    1. Saps alguna cosa que nosaltres no sabem, ets l'encarregada de la campanya de màrqueting d'un renascut Moré o jugues amb el nom del bloc?
      Més misteri...

      Elimina
  4. Ep, ep, ep! Rosenzweig són paraules majors. No fa gaire vaig llegir-ne una biografia i, evidentment, ara cercaré aquest llibre que esmentes. Un altre dissortat avisador del foc, aquest Rosenzweig, entre moltes altres coses, és clar.
    Salutaciona, Lior!
    Ah, i jo també trobo a faltar el blog d'en Moré.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A la contraportada del llibre sobre Rosenzweig:
      [...]introdueix la reflexió filosòfica en l'àmbit de la vida quotidiana i aten els individus concrets. Vaig pensar, no sona a filosofia Derridiana, ja m'entens.
      La ressenya de la biografia, sisplau.

      Elimina
  5. No és Derrida, però Déu n'hi do, també... Vull dir que no és pas una lectura lleugera (com, per altra banda, ja deus suposar). Mira, a casa, d'en Rosenzweig hi circulen El nuevo pensamiento i la biografia que et comentava que és en francès i es diu Le cantique de la révélation i és de Salomon Malka.
    L'estrella de la redempció, que és la seva obra culminant és un d'aquells llibres que sé que he de llegir però que també sé que per fer-ho necessitaré abstreure'm de moltes altres coses que ara mateix no em deixarien dedicar-m'hi com es mereix.

    ResponElimina
  6. He citat Derrida perquè ja saps que és un mur per mi, mentre Rosenzweig és, com vaig veient, tot el contrari. Que Déu n'hi do, sí! però no és un topall constant.
    "La verdad habitable" és una introducció al Nou Pensament; tu, amb els deures fets, doncs, t'hi mouràs com per casa teva.
    I gràcies!

    ResponElimina
  7. Al Moré Morà Morim Morot li va tocar la 6/49 i està al Brasil!!!

    A.

    ResponElimina